题库首页 > 试卷库
试题详情及答案解析
What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage.
Escaping a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save your life. It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not lifts.
From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible, learn the best way of leaving by windows with the least chance of serious injury.
The second floor window is usually not very high from the ground. An average (平均高度的) person, hanging by the finger-tips will have a drop of about six feet to the ground. It is about the height of an average man. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building.
Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed. Or smoke and fire may be drawn into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may have leaked (渗) into the room.
On a second or third floor, the best windows for escape are these which open onto a roof. From the roof a person can drop to the ground more safely. Dropping onto cement (水泥) might end with injury. Bushes and grass can help to break a fall.
根据材料内容选择最佳答案, 并将其标号填入题前括号内。
【小题1】It is more important to ________.
A.put out the fire in the burning house
B.know the ways to escape the fire
C.jump off a burning house
D.keep the door closed
【小题2】It is possible to escape through the windows ________.
A.if you have a long rope
B.if you are strong enough
C.if you live on a lower floor
D.if there are some bushes on the ground
【小题3】 Which of the following escaping way is NOT right?
A.You can escape through stairways.
B.You can choose fire escapes.
C.Escape from the windows which open onto a roof.
D.Use a lift to come down at once.
【小题4】Open the window so that ________ if the building is on fire.
A.you can get fresh airB.you can call for help
C.you can easily jump offD.you can be seen first
【小题5】The best title for the passage is ________.
A.Escaping from the WindowsB.Save Yourself in the Burning House
C.Knowledge on FireD.Waiting for Help
答案:【小题1】B
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】A
【小题5】B
试题分析:这篇短文告诉我们:知道逃离火灾的方法更重要,如火灾时立刻乘电梯下去是不正确的;如果你住在低的楼层,可以通过窗户逃生;如果大楼着火,打开窗户以便你能获得新鲜空气等内容。
【小题1】细节理解题。知道逃离火灾的方法更重要。根据Knowing what to do during a fire can save your life. It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not lifts.据句意,故选B。
【小题2】细节理解题。如果你住在低的楼层,通过窗户逃生是可能的。据From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible, learn the best way of leaving by windows with the least chance of serious injury.,故可知选C。
【小题3】细节理解题。下面哪个逃生方法是不对的?立刻乘电梯下去。根据It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not lifts.故选D。
【小题4】细节理解题。如果大楼着火,打开窗户以便你能获得新鲜空气。根据Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may have leaked (渗) into the room.可知,应该选A。
【小题5】主旨大意题。这篇文章最好的题目是“在着火的房子中救自己”。通读全文及根据What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage.故选B。
考点:社会生活类短文阅读。