【小题1】The post-80s generation__________.| A.have changed China’s image |
| B.are playing an important role in China |
| C.are very good at writing |
| D.are people who are more than 80 years old |
【小题2】What can we learn from Han Han’s words in the second paragraph?| A.He was good in all his subjects. |
| B.He never studied hard at school. |
| C.His school life was interesting and colourful |
| D.He didn’t stop learning after he left school. |
【小题3】When did Han Han begin to write a blog?| A.When he was seventeen. | B.When he was fourteen |
| C.When he was twenty | D.When he was twenty-four. |
【小题4】Which of the following is TRUE,according to the passage?| A.Three Folded Gates was only sold in China. |
| B.Nobody was surprised that Han Han left high school. |
| C.Han Han was not liked by the post-80s generation. |
| D.Han Han’s blog is very popular on the Internet. |
【小题5】What does the passage mainly talk about?| A.The post-80s generation. |
| B.Han Han ,a popular post-80s writer. |
| C.Blogging on the Internet. |
| D.Popular books written by Han Han. |
【小题1】细节理解题。细节理解题。根据However,this generation is playing a more and more important part in China,然而,这一代正在中国起着越来越重要的作用,可知答案选B。【小题2】细节理解题。细节理解题。根据However ,I am always learning, since learning and going to school are two different things.然而,我一直在学习,因为学习与上学是不同的两件事,可知答案选D。【小题3】细节理解题。细节理解题。 根据Han Han was born in 1982 in Shanghai.韩寒1982年生于上海;In 2006,he started blogging(写博客)and had great success.2006年,他开始写博客并且获得了巨大的成功,可知答案选D。【小题4】细节理解题。推理判断题。根据Later the book wastranslated(翻译)into several languages and sold abroad.后来这本书被译成几种外语,远销国外;In 2006,he started blogging(写博客)and had great success.2006年,他开始写博客并且获得了巨大的成功;Later,Han Han again surprised the public by leaving high school.后来,韩寒再次以离开高校震惊公众; I did poorly in Grade One of high school and failed to move up to the next grade.我在高校一年级学的不好,没有升到二年级,可知答案选D。【小题5】细节理解题。主旨大意题。根据全文可知是主要讲的80后青年韩寒, 故答案选D。