题库首页 > 试卷库
试题详情及答案解析
Hi Lingling,
Thanks for your last message. It was great to hear from you, and I can’t wait to meet you.
I hope you will know me from my photo when I arrive at the airport. I am quite tall , with short fair hair, and I wear glasses. I’ll wear jeans and a T-shirt for the journey, but I’ll also carry my warm coat. I’ve got your photo--- you look very pretty. I’m sure we’ll find each other!
Thanks for telling me about your hobbies. You sound just like me! I spend a lot of time playing classical music with my friends at school, but I also like dance music---I love dancing! I enjoy sports as well, especially tennis. My brother is in the school tennis team--- I’m very proud of him! He is good at everything, but I’m not. Sometimes I get bad marks at school, and I feel sad. I should work harder.
You asked me, “How do you feel about coming to China” Well, I often feel a bit sad at first when I leave my mum and dad for a few days, and I’m quite shy when I am with strangers. I feel nervous when I speak Chinese, but I’ll be fine in a few days. I’m always sorry when I don’t know how to do things in the right way, so please help me when I am with you in China! Oh, I’m afraid of flying too. But I can’t tell you how excited I am about going to China!
See you next week!
Love, Sally
【小题1】Has Sally received Lingling’s letter?
【小题2】What are Sally’s hobbies?
【小题3】Why is Sally proud of her brother?
【小题4】How does Sally feel when she speaks Chinese?
【小题5】When will Sally come to China?
答案:【小题1】Yes.
【小题2】Music,dance and sports .(答出两个或以上得2分)
【小题3】Because her brother is in the school tennis team.
【小题4】She feels nervous.
【小题5】Next week
试题分析:这篇短文告诉我们:这是一封Sally给玲玲的回信。Sally告诉玲玲她的爱好是音乐、舞蹈和运动。因为她哥哥在学校的网球队所以Sally为她哥哥感到自豪。当Sally讲中文时她感到紧张。
【小题1】细节理解题。Sally收到玲玲的来信了吗?是的。根据Thanks for your last message.可知答案。
【小题2】细节理解题。 Sally的爱好是什么?音乐、舞蹈和运动。根据I spend a lot of time playing classical music with my friends at school, but I also like dance music---I love dancing! I enjoy sports as well, especially tennis.可知答案。
【小题3】细节理解题。Sally为什么为她哥哥感到自豪?因为她哥哥在学校的网球队。根据My brother is in the school tennis team--- I’m very proud of him!可知答案。
【小题4】细节理解题。当Sally讲中文时她感觉怎样?她感到紧张。根据I feel nervous when I speak Chinese, 可知答案。
【小题5】细节理解题。Sally什么时候回中国?下周。根据See you next week! 可知答案。
考点:任务型阅读。