【新版二一组卷】 组卷题库 > 试卷库
中小学题库已经改版,请到新版二一组卷网浏览
【点击进入二一组卷】
试题详情及答案解析
It was a great day for a picnic and a picnic was a great way to start the summer holiday. Fred brought his classmates John and Betty to a wonderful picnic place.
After lunch, John said they should play football. When the ball came to Fred, he kicked it into some long grass. “I’ll get it,” he said and hurried off to find the ball. Moments later after there was a shout and out came Fred holding his leg. “I’ve been bitten by a snake!”
As the others rushed over to help, Fred laughing. “Ha! I’m not really hurt.” But Betty didn’t laugh, “I can’t believe you did that, Fred. I was really frighten for you.”
The friends then decided to go for a swim. John and Betty jumped into the water. Fred was standing on a long rock by the riverbank and said, “Watch and jump” They shouted excitedly as he went under the water, but as the seconds passed he didn’t come back to the top. The friends became worried. Suddenly they heard Fred’s laugh. “Won’t you ever learn? I swam behind this tree when I jumped.”
“Very funny, Fred?” said John angrily. “Anyway, I’m feeling tired and I’m going for a sleep.” Betty joined him.
Fred, however, moved to a narrow part of the river and jumped in. Although he was a good swimmer, the water there was moving much faster and Fred found himself beingdraggedaway. He managed to catch hold of a tree, but he was very tired now and with the water still moving fast, couldn’t pull himself out.
Back at the picnic place, as Betty and John were preparing to sleep, they heard Fred’s cries for help. John looked at Betty and said, “Does he really think we’re so foolish? Wake me up in an hour. It’ll be time to go back home then.”
【小题1】What happened when Fred went to get the football?
A.He was bitten by a snake.
B.He fell and cut himself.
C.He called for the others to help him.
D.He let out a frightening shout.
【小题2】At the end of the story, why didn’t John and Betty go to help Fred?
A.They couldn’t hear his cries for help.
B.They thought Fred was a good swimmer.
C.They didn’t believe that Fred was really in trouble.
D.They were too tired and needed to rest.
【小题3】The underlined word “dragged” means         .
A.pulledB.heldC.guidedD.gave
【小题4】How many times did Fred cheat his friends?
A.Once.B.Twice.
C.Three times.D.Four times.
【小题5】What can you learn from this story?
A.It’s important for a person to tell the truth.
B.You should know how to swim if you want to play in river.
C.You must watch out for snakes in the countryside.
D.Picnics can often be dangerous for children.
答案:【小题1】D
【小题2】C
【小题3】A
【小题4】B
【小题5】A
试题分析:本篇文章介绍的是狼来了的翻本,Fred欺骗了同学们两次,当他第三次真的遇到了危险,却没有人去救他了。这个故事告诉我们不要说谎话。
【小题1】细节理解题,根据Moments later after there was a shout and out came Fred holding his leg. “I’ve been bitten by a snake!”可知不久后,一个声音传了出来。“我被蛇咬!故选D。
【小题2】细节理解题。根据John looked at Betty and said, “Does he really think we’re so foolish? Wake me up in an hour. It’ll be time to go back home then.”他是不是真的以为我们愚蠢,不相信他了。故选C。
【小题3】细节理解题。根据Although he was a good swimmer, the water there was moving much faster and Fred found himself beingdraggedaway.可知虽然他是一个很好的游泳,那里的水是移动的速度快得多,弗莱德发现自己被拖走。故选A。
【小题4】细节理解题。通读全文,他前面撒了两次谎了。故选B。
【小题5】综合理解题。本篇文章介绍的是说谎话的危害。建议我们一定要说实话。故选A。
考点:考查故事类阅读。