- 试题详情及答案解析
- Wei Hua is a high school student and he is pretty healthy. He does exercise every day. He does it usually when he comes home after school. And his eating habits are pretty healthy. He tries to eat more vegetables, usually ten to eleven times a week. He eats fruit and drinks milk every day. Of course, he loves junk food, too. But he tries to eat it only once a week. He usually keeps eight or nine hours’ sleep every day. So you see, he looks very healthy and happy. And his good lifestyle(生活方式) helps him become clever, too. Eating healthy food and doing exercise help him to study better.
【小题1】How often does Wei Hua do exercise?
A. Once a week.
B. Seldom.
C. Every day.
【小题2】How often does he eat vegetables?
A. Once a week.
B. Ten to eleven times a week.
C. Seldom.
【小题3】Does Wei Hua like junk food?
A. Yes, he does.
B. No, he doesn’t.
C. He likes it very much.
【小题4】How long does he sleep every day?
A.7-8 hours.
B. more than 10 hours.
C. 8 or 9 hours.
【小题5】What help him to study better?
A. Study hard.
B. Eating healthy food and doing exercise.
C. Have a good sleep.- 答案:【小题1】C
【小题2】B
【小题3】A
【小题4】C
【小题5】B - 试题分析:这一篇文章介绍了Wei Hua的日常生活,饮食,锻炼,合理的睡眠时间。健康的饮食,以及坚持锻炼使他的学习更好。
【小题1】细节理解题。根据第一行 He does exercise every day. 他每天锻炼。可知,故选C。
【小题2】细节理解题。根据第二行He tries to eat more vegetables, usually ten to eleven times a week. 他尝试着去吃更多的蔬菜,每周吃十到十一次。故选B。
【小题3】细节理解题。根据文章第三行Of course, he loves junk food, too. 当然,他也喜欢垃圾食品。故选A。
【小题4】细节理解题。根据文章第四行He usually keeps eight or nine hours’ sleep every day. 他每天晚上保持睡八或九个小时。故选C。
【小题5】细节理解题。根据文章最后一句Eating healthy food and doing exercise help him to study better.
吃健康食物和锻炼帮助他学习得更好。故选B。
考点:日常生活类短文阅读。